20100731

Om Brunnsvik Konst

Brunnsvik Konst är en interdisciplinär och experimentell konstlinje på Brunnsviks folkhögskola i södra Dalarna. Kursen spänner över ett brett konstnärligt fält med fokus på installationer, performance, video, foto, rörelse, ljud och undersökande formgivning. Den går att använda för förberedande konststudier eller till fördjupande studier för redan verksamma utövare. Utbildningen arbetar med att stärka och utveckla studenternas personliga frågeställningar, idéer och uttryck. Den uppmuntrar experimenterande och ett utforskande av det ovissa.
Utbildningen bygger på workshops med gästlärare som företräder olika konstnärliga uttryckssätt. Lärarna är etablerade och verksamma utövare som har en stark röst på den samtida svenska konst-, design- och dansscenen. Konstnären och curatorn Jelena Rundqvist är konstnärlig ledare för Brunnsvik Konst och även huvudlärare.
Brunnsvik Konst fungerar också som en plats där professionella utövare kan mötas, pröva idéer och utveckla estetiska frågeställningar.

Besök Brunnsvik Konsts hemsida


Du hittar också information här på bloggen