20100409

Gästlärare Fredrik Söderberg




”Jag tycker att det är viktigt att konstnärer försöker skapa alternativa miljöer och agera alternativt och kompromisslöst. Det är viktigt att konsten kan vara en mental frizon med plats för kontemplation och eftertanke och det konstnärliga arbetet som ett utforskande av drömmar och visioner av den mystiska sidan av livet och även vad som händer efter döden.
Jag är intresserad av etnologi, antropologi, olika kulturer och religioner som ett sätt att nå andra tillstånd, de olika symbolerna som länk eller portal till en annan verklighet. Jag upplever livet som för torftig. Att arbeta med konst blir ett sätt att nå andra världar och en möjlighet till personlighetsutveckling. Symbolerna fungerar som meditativa mantran när jag arbetar med bilderna.”
/Fredrik Söderberg
Fredrik Söderberg är utbildad på Konstfack. Han har medverkat i ett antal grupputställningar och har haft soloutställningar på bland annat Milliken Gallery, Stockholm, Gallery Brandstrup, Oslo och Magasin 3, Stockholm. För närvarande undervisar han även på Kungl. Konsthögskolan i Stockholm. 
In English