20101206

STOCKHOLM

Studieresa november 2010, i ett Stockholm som inte hade varit så kallt sen 1904.

Besök på konstinstitutioner och gallerier: Magasin 3 visade samlingsutställningen "Thrice Upon A Time" med verk av bland andra Fredrik Söderberg och Uglycute. Fredrik Söderberg är gästlärare på Brunnsvik Konst, precis som Andreas Nobel som var med och startade Uglycute. Curatorn Rodrigo Mallea Lira visade sitt galleri Fruit and Flower Deli och berättade om hur han arbetar. Modernautställningen på Moderna Museet med verk av bland annat Christine Ödlund, en av gästlärarna på Brunnsvik Konst. Besök på Jonas Nobels utställning "Display of Loss - This play we lost" på galleri Charlotte Lund.
Workshop med galleristen och projektledaren Katarina Sjögren och dansaren och projektledaren Anders Jacobson med diskussioner om samtidskonst och projektledning. Workshopen ägde rum på galleri Crystal som visade nya verk av Emma Åkerman.
Det blev också introduktion till Konstfack av Zandra Ahl, konsthantverkare och professor på Konstfack Keramik och glas. Middag och samtal med konstnären Sara Lundén och radikalslöjdaren Anders Jakobsen (Lagombra). Båda har haft workshops med gruppen på Brunnsvik Konst tidigare under hösten.
Workshop på Galleri Crystal
Lunch på MAX
Jonas Nobels utställning