20110322

FYSISK IMPROVISATION OCH VOKABULÄR

"Workshopen handlar om att utveckla ett fysiskt vokabulär och att arbeta med sig själv och sin kropp i relation till andra människor, objekt och rummet man befinner sig i.
Jag brukar ofta börja med att titta på tempo och artikulation, för att sedan gå vidare med att undersöka viktförflyttningar och tidsbaserade aspekter av fysiskt arbete som t ex repetition, impuls och varaktighet. Vi blandar teknikträning med improvisation. Jag brukar lägga stor vikt vid att, i så stor mån som möjligt, alla är uppe på golvet och arbetar hela tiden. Jag brukar också spendera en del av tiden till att gruppen arbetar just som grupp, där fokus ligger på att lyssna på de andra och ta bort fokus från det egna jaget.
Det blir också ett seminarium om fysikalitet i performance.
Jag har med böcker man kan titta i och eleverna får ett kompendium med litteraturlista och mer information för de som vill läsa mer."

/Anne Jonsson

Anne Jonsson är scenkonstnär, utbildad mimare vid Ecole de Mime Corporel Dramatique i London, har tränat Viewpoint och Suzuki för SITI Company och Anna Bogart i Saratoga, NY och Grotowskiteknik i Stockholm. Sedan 2008 undervisar hon i Movement for performance på Central St Martin's i London.

Workshopen pågår 21 - 24 mars.