20111021

ALIEN WORKSHOP - MED OSKAR KORSÁR

Alien Workshop. Form och identifikation. En vecka med Oskar Korsár.

"Workshopen handlar om hur mytologier bygger form, och hur form skapar myter, och lite aliens. Sen kom jag på att vi ska förhålla oss till stjärnkartan och skapa nya stjärnbilder (från vår tid) och myter kring det, i skulptur, bild eller berättelse. Jag tror att en stjärnbilds form att associera kring, kan vara bra begränsning för en vecka. Och jag ska försöka att inte flumma iväg för mycket."

/Oskar Korsár

Kursen började med en föreläsning där Oskar gjorde en kortare presentation av sitt eget konstnärskap, sen en längre föreläsning med olika symboliska bilder där Oskar tolkade vad de kan stå för och hur de är kopplade till olika myter. Sen fick varje deltagare stjärnorna från en stjärnbild att arbeta utifrån, för att skapa en ny stjärnbild, som berättade en nutida personlig myt. 
På några dagar skapades olika bilder, musik, mönster, en textil kattskulptur, film och flera andra objekt och uttryck. Oskar och klassen ritade upp de nya stjärnbilderna till en samtida zodiak. Sista dagen på workshopen kom Konst-tvåorna till Brunnsvik och ettorna fick i uppdrag att göra kak-konst som alla åt på gräsmattan i eftermiddagssolen.
Workshopen pågick 10 - 14 oktober.

Fler bilder på Facebook