20111003

WORKSHOP MED JELENA RUNDQVIST

Den här workshopen handlar om utgå från sig själv i sitt skapande, att arbeta självständigt, att slutföra något inom en bestämd tidsram och att kunna göra en kortare presentation av sitt arbete. Man ska fråga sig själv "vad har jag lust att göra just nu?". Det kan handla om att slutföra något man påbörjat tidigare eller att göra något helt nytt. Man ska inte tänka på om det man vill göra är konst eller inte. Man måste däremot kunna presentera det man har gjort på ett intressant sätt i workshopens avslutande redovisning, en utställning som hela skolan bjuds in till.
Under workshopen har man återkommande individuella atlejésamtal med Jelena Rundqvist och får respons och hjälp i arbetet.
Man får också en introduktion till vad grunden i en projektbeskrivning består av och får vara del i att sätta samman en grupputställning, med de olika utmaningar som det innebär.
Workshopen speglar den konstnärliga processen från idé till att verket möter en mottagare.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Workshopen pågick 12 - 30 september.

I den avslutande utställningen "Look out for yourself, but not through the window" visade de studerande en mängd olika verk i olika former. Det var musikvideo och performance, en textil ljusinstallation, ett interaktivt ljudverk, en hylla som också var en koja, ett broderat laptopfodral, en dikt-collage-samling och mycket annat.
Mer bilder finns på Facebook.
Fotograferat av Cilla Hedberg, Joachim Vemmerstad och Petrea Karlsson.